Siirry pääsisältöön

Pietarin upea keisarillinen Talvipalatsi, Eremitaaši

Jordanin portaat

Historiaa lyhyesti


Eremitaaši eli Talvipalatsi on Venäjän keisarien entinen palatsi. Palatsi on tyylisuunnaltaan venäläistä barokkia. Palatsi on rakennettu vuosina 1754-1762 italialaissyntyisen arkkitehdin Francesco Bartolomeo Rastrellin piirustusten mukaan. Palatsin tilasi Pietari Suuren tytär keisarinna Elisabet. Palatsiin asettui kuitenkin asumaan Pietari III, sillä Elisabet ehti kuolla ennen palatsin valmistumista. Talvipalatsi oli keisariperheen asuin- sekä edustuspalatsi 150 vuotta. Vuonna 1922 Talvipalatsi liitettiin Eremitaaši museoon. Lähde: Wikipedia

Sisäänpääsy


Ennen reissua tein jonkin verran hakuja Eremitaašista. Löysin selaillessani tiedon, että jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina museoon on vapaa pääsy. No mutta, nythän on torstai, kuukauden ensimmäinen. Ilmaiseksi sisään siis. Kun lähdimme tuohon alla olevaan jonoon, emme todellakaan vielä tienneet, millainen operaatio tuosta jonottamisesta oikein tulisi! Tuolloin ajattelin että jos kerran on ilmainen sisäänpääsy niin jonojenhan täytyy vetää kuin vettä vaan.

Jono 









Puolen tunnin päästä olimme päässeet tänne aukion sisäpuolelle ja tässä kohtaa jono alkoi todella seisoa paikallaan. Jos heti alkuun olisin tiennyt, että tämä jono jatkuu noin pitkälle, ei olis kyllä lähdetty jonottamaan. Lopultahan kävi niin, että liput oli kuitenkin ostettava, eli olisi kannattanut tarkistaa faktat virallisilta sivuilta. Tottakai olisin huutaen hankkinut meille etukäteen Skip the line-sisäänpääsyt melkein hinnalla millä hyvänsä. No, oppia ikä kaikki, siinä reilun pari tuntia jonotettiin ja sisään pääsimme lopulta 16.35.  Aikaa perehtyä Eremitaašin aarteisiin peräti puolitoista tuntia. Jonotuksen aikana mun selkä huusi hoosiannaa, mutta onneksi pääsin muutamaan otteeseen istumaan tämän sisäaukion pieneen puistoon. Pasi jonotteli sillä aikaa tunnollisesti. Helpotuksen huokaus kun lopultakin olimme viimeisessä pisteessä pääsemässä muutamien muiden kanssa sisätiloihin ostamaan niitä lippuja. Lippujonossa ei sitten enää kauaa aikaa tuhrautuntut Nykyään muuten kuvaamisesta ei tarvitse enää maksaa, Sisäänpääsy maksoi 700 RUB/hlö. Todella mitätön hinta tarjontaan nähden!

Lue ihmeessä; https://venajalla.fi/pietarin-eremitaasi/. Tärkeää faktaa esimerkiksi lippujen ostosta ja muusta tarpeellisesta. Kannattaa tutustua myös niihin virallisiin kotisivuihin (sivun alaosassa linkki), olet näin viisaampi kuin allekirjoittanut!

Jonotusta. Näillä kohdin alkoivat kuulutuksetkin kuulua.


Ja lopultakin liput kourassa! Tällaisen informaatioplanketin poimin samontein mukaan Esimerkiksi tärkeimmät huoneet löytyvät tästä. 



Jordanin portaat


Kierroksemme alkoi Jordanin portaista. Voin kyllä sanoa että jonottamisen tuoma harmitus häipyi samontein! Jestas mitä loistoa.












 Ilman mitään suunnitelmaa lähdemme haahuilemaan eteenpän. Upeita saleja hienoine yksityiskohtineen tulee toinen toisensa jälkeen vastaan.

Paljon, paljon tällaisia upeita valaisimia.






The Amorial Hall. Huoone 195




The Alexander Hall, huone 282. Aleksanteri Briullov loi Aleksanteri-salin vuoden 1837 tulipalon jälkeen. Huone edustaa goottilaista ja klassista tyyliä. 



Aleksanteri-salin kalleuksia

Viininjäähdytin Englantilaisen taiteen huoneessa nro 300.



Japanilaista taidetta




Ja jälleen perinteisempää


Jestas näitä kehyksiä.



Käynti Kultaiseen olohuoneeseen.

Kultainen olohuone. Huone numero 304. Aleksanteri II:n vaimon, keisarinna Maria Alexandrovan huoneisto. Arkkitehti Alexander Briullov loi huoneen vuosina 1838-1841.



The Boudoir, huone 306. Buduaari oli osa keisarinna Maria Alexandrovan, Aleksanteri II:n vaimon asuntoja. Arkkitehti Harald Bossen luoma sisustus. Upea Ormulo-kattokruunu heijastuu peileistä. Lue lisää.





Boudoir, upea yksityiskohta.

Nahkatyö



Pitkää käytävää riittää.. Tämän seinillä näyttäviä gobeliineja.


Pieni pala gobeliinia. Värit hyvin harvinaisen hyvin säilyneet.


Malakiittihuone


Huone numero 189. Huone toimi keisarinna Alexandra Fiodorovan (Nikolaus I:en vaimo) valtionhuoneena. Huoneen ainutlaatuinen sisustus ja kalusteet valmistettiin ainutlaatuisella "venäläismosaiikkitekniikalla". Malakiitti on kuparimalmien muuttumistuloksena muodostuva voimakkaan vihreä mineraali. Tunnetuimmat esiintymät olivat aikoinaan Uralilla, Venäjällä, Sverdlovskin lähelläNäyttelyssä on 1800-luvun koriste- ja taideteoksia. Malakiittikalusteet ovat Auguste Montferrandin suunnittelemia. Väliaikainen hallitus kokoontui tässä huoneessa kesäkuusta lokakuuhun 1917. 


 












Valmista tuli
Jälleen Jordanin portaiden äärellä. Hengähdämme hetken ja ehdimme ulos juuri ennen sulkemisaikaa. Jotain ehdimme sentään nähdä näinkin lyhyessä ajassa.






Jos sinulla ei ole mahdollisuutta päästä tänne paikainpäälle, täältä pääset katselemaan museon aarteita virtuaalikierrokselle.

Klikkaa tästä itsesi museon virallisille kotisivuille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kellarin täysi muodonmuutos

Kuva 1. Lähtötilannetta Moikka. Olen jonkun kerran jo viitannut talomme kellariremonttiin. Tila on nyt valmis ja nyt on aika syventyä remonttiin ja muutoksiin täysillä. Lähdemme etenemään todellakin aivan pohjalta ja suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Turvallista matkaa! Pientä alustusta Vuonna 2000 me muutimme tähän 1956 rakennettuun rintamamiestaloon. Paria vuotta myöhemmin teetimme suuren remontin, jonka yhteydessä oli tarkoitus remontoida myös kellarikerros. Remontin laajuus yllätti sillä kertaa ja kellariremontti jäi hamaan tulevaisuuteen. Siitä saakka kun muutimme tänne, Pasi on haaveillut saavansa oman soittokämpän kellariin. Saimme aikoinaan itse piikattua vanhan sementtilattian pois, mutta siihen se sitten jäikin. Raha ratkaisee. Lainatilanteen parantuessa meillä oli lopultakin mahdollisuus rahoittaa tämä remontti. Talo on salaojitettu ja patolevy kiertää muuria. Ei ulkopuolista eristystä. Suunnitelma Suunnitelmana on saada kellariin harrastetila, jossa o

Syksyinen päiväreissu Kustaviin

  Sunnuntaina aamutuimaan lähdimme viemään Monaa päivähoitoon hoitolaan ja sitten nokka kohti Kustavia. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä Hangossa kuvausreissulla, mutta se reissu olisi vaatinut yöpymisen jossain siellä suunnilla ja sopivaa majoitusta ei löytynyt millään. Monakin olisi joutunut yöpymään hoitolassa, joten jätimme Hangon ympäristöineen suosiolla ensi kesään. Toiveissa olisi saada otettua hyviä lintukuvia ja ehkäpä joku uusi lajikin tulisi vastaan. Siuro-Yläne-Uusikaupunki-Kustavi-Vuosnainen-Kustavi-Mynämäki-Siuro Matkaan Syksyisen aamun usvaa vielä näkyvissä, vaikka aurinko oli jo aikaa noussut. Heinijärventieltä kuvattu. Hauska idea ja olipa kauniina säilynyt kukkapelto💓 Tie 249, pian Sastamalassa. Sastamalasta lähdemme ajamaan Pyhäjärven etelänpuoleista reittiä ja saavumme Yläneelle. Tieltä pilkottaa mielenkiintoisen näköinen kirkko, tutustummepa seuraavaksi siihen. Yläneen Pyhän Olavin kirkko Komea punainen puukirkko sieltä ruskan värjäämien puiden takaa pilkistää.

Nizza 22.-27.9 / Place Massena, Avenue Jean Medecin, Satama

Place Massena ja aukiolta lähtevä Avenue Jean Medecin Place Massena Place Massena on Nizzan pääaukio ja keskuspaikka, jonne monet kaupungin tärkeimmistä kaduista johtavat.  1800-luvulla perustettua aukiota reunustavat italialaistyyliset, punamullan väriset rakennuk set ja palmupuut. Aukio koki muutama vuosi sitten muodonmuutoksen ja siitä tuli jalankulkijoille ystävällisempi paikka. Nykyisin siellä on kahviloita ja kauppoja, suihkulähteitä, patsaita ja penkkejä. Etelässä Place Massena päättyy tähän suihkulähteeseen, jonka keskellä seisoo seitsemän metriä korkea Apollo-patsas.         La Fontaine du Soleil. Kun ensimmäisenä iltana tupsahdimme tutkaillessamme kaupunkia tälle aukiolle, näky oli unohtumaton. Iso luokseen kutsuva aukio, jonka hallitsevin elementti pimeän aikaan ovat valopatsaat. Patsaat ovat espanjalaisen taiteilijan Jaume Plensan luoma taideteos. Kaikkien seitsemän patsaan värit muuntuvat sulavasti vihreästä punaiseen, oranssiin...Teoksen nimi on "Con