Siirry pääsisältöön

Nizza 22.-27.9 / Place Massena, Avenue Jean Medecin, Satama

Place Massena ja aukiolta lähtevä Avenue Jean Medecin

Place Massena

Place Massena on Nizzan pääaukio ja keskuspaikka, jonne monet kaupungin tärkeimmistä kaduista johtavat. 1800-luvulla perustettua aukiota reunustavat italialaistyyliset, punamullan väriset rakennukset ja palmupuut. Aukio koki muutama vuosi sitten muodonmuutoksen ja siitä tuli jalankulkijoille ystävällisempi paikka. Nykyisin siellä on kahviloita ja kauppoja, suihkulähteitä, patsaita ja penkkejä.


Etelässä Place Massena päättyy tähän suihkulähteeseen, jonka keskellä seisoo seitsemän metriä korkea Apollo-patsas.         La Fontaine du Soleil.

Kun ensimmäisenä iltana tupsahdimme tutkaillessamme kaupunkia tälle aukiolle, näky oli unohtumaton. Iso luokseen kutsuva aukio, jonka hallitsevin elementti pimeän aikaan ovat valopatsaat. Patsaat ovat espanjalaisen taiteilijan Jaume Plensan luoma taideteos. Kaikkien seitsemän patsaan värit muuntuvat sulavasti vihreästä punaiseen, oranssiin...Teoksen nimi on "Conservetion a' Nice". Patsaat kuvaavat seitsemää maanosaamme ja niiden keskinäistä kommunikaatiota nykyajan yhteiskunnassa.



Place Massenaa reunustavat Pohjois-Italialle tyypilliset punaisella maalatut rakennukset 1840-luvulta. Rakennusten rakennuspäätös tuli aikanaan Torinosta, jossa Nizzaa hallitseva Sardinian kuningas majaili.
Nomad Men
Eräänä iltana kävellessämme Place Massenalle pääsimme todistamaan tämän huikean kaksikon esiintymistä. Kaverit rummuttivat niin maan perkuleesti moottoripyörän päällä. Pyörä kiisi paikasta toiseen pitkin Nizzaa kahden päivän ajan. Aivan mahtava! Nizzan keikat olivat osa nyt juuri päättynyttä Cote d' Azur 2015-roadtrippiä.

Promenade du Paillon

Place Massenalta päästään Promenade du Paillonille, Nizzan uusittuun keskuspuistoon. Puisto on uusittu täydellisesti 2013.  Place Massenasta itään maisemaa hallitseva vesipeili on pinta-alaltaan 3000 neliömetriä.




Tämä upea vesipeili, suihkulähde löytyy Place Massenan kupeesta, Promenade du Paillonilta. Vesipylväät kohoavat jopa parimetrisiksi. Voin vaan kuvitella, kuinka ihana siellä on ollut suihkujen välissä käyskennellä helteisinä kesäpäivinä vilvoittelemassa.


Promenade du Paillonin puistosta. Puiston portit sulkeutuvat kesäaikaan illalla klo 23.00. Läpi puiston on hämyinen valaistus. Päivällä puiston valtaavat perheet. Puistoon on rakennettu puisia monenmuotoisia telineitä kiipeilyyn yms.

Avenue Jean Medecin

Avenue Jean Medecin on kaupunkia halkova rautatieasemalta Place Massenalle ylettyvä vilkas kauppakatu. 


Naistenvaateliike Ten. Place Massenan päässä katua. Suosittelen.




Rautatieasema
Aseman katto

Tällä kertaa ei lähdetty täältä matkaan. Fiilisteltiin vaan.

Satama



Vanhasta kaupungista käsin oli kätevää kävellen käydä tutustumassa Nizzan satamaan. Satamassa minua vetivät puoleensa antiikkikaupat. Sataman kupeessa on antiikkikauppojen keskittymä. Useita pieniä putiikkeja löytyy. 



Tuohon koiralamppuun iskin silmäni. Kysyin myyjältä hintaa ja olin lentää perseelleni kun sen kuulin, vaivaiset 800e. Lamppu jäi kauppaan.




Muutama loistelias paatti löytyi satamasta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kellarin täysi muodonmuutos

Kuva 1. Lähtötilannetta Moikka. Olen jonkun kerran jo viitannut talomme kellariremonttiin. Tila on nyt valmis ja nyt on aika syventyä remonttiin ja muutoksiin täysillä. Lähdemme etenemään todellakin aivan pohjalta ja suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Turvallista matkaa! Pientä alustusta Vuonna 2000 me muutimme tähän 1956 rakennettuun rintamamiestaloon. Paria vuotta myöhemmin teetimme suuren remontin, jonka yhteydessä oli tarkoitus remontoida myös kellarikerros. Remontin laajuus yllätti sillä kertaa ja kellariremontti jäi hamaan tulevaisuuteen. Siitä saakka kun muutimme tänne, Pasi on haaveillut saavansa oman soittokämpän kellariin. Saimme aikoinaan itse piikattua vanhan sementtilattian pois, mutta siihen se sitten jäikin. Raha ratkaisee. Lainatilanteen parantuessa meillä oli lopultakin mahdollisuus rahoittaa tämä remontti. Talo on salaojitettu ja patolevy kiertää muuria. Ei ulkopuolista eristystä. Suunnitelma Suunnitelmana on saada kellariin harrastetila, jossa o

Syksyinen päiväreissu Kustaviin

  Sunnuntaina aamutuimaan lähdimme viemään Monaa päivähoitoon hoitolaan ja sitten nokka kohti Kustavia. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä Hangossa kuvausreissulla, mutta se reissu olisi vaatinut yöpymisen jossain siellä suunnilla ja sopivaa majoitusta ei löytynyt millään. Monakin olisi joutunut yöpymään hoitolassa, joten jätimme Hangon ympäristöineen suosiolla ensi kesään. Toiveissa olisi saada otettua hyviä lintukuvia ja ehkäpä joku uusi lajikin tulisi vastaan. Siuro-Yläne-Uusikaupunki-Kustavi-Vuosnainen-Kustavi-Mynämäki-Siuro Matkaan Syksyisen aamun usvaa vielä näkyvissä, vaikka aurinko oli jo aikaa noussut. Heinijärventieltä kuvattu. Hauska idea ja olipa kauniina säilynyt kukkapelto💓 Tie 249, pian Sastamalassa. Sastamalasta lähdemme ajamaan Pyhäjärven etelänpuoleista reittiä ja saavumme Yläneelle. Tieltä pilkottaa mielenkiintoisen näköinen kirkko, tutustummepa seuraavaksi siihen. Yläneen Pyhän Olavin kirkko Komea punainen puukirkko sieltä ruskan värjäämien puiden takaa pilkistää.