Siirry pääsisältöön

Poikassatoa part 2; Sinisorsa

Sinisorsaemo poikasineen Siuronkoskessa 3.7.2019

Olin tässä heinäkuun alussa etsimässä Siuronkoskella kuvauskohteita ja yllättäen löysin aivan sulkusillan läheisyydestä ihastuttavan Sinisorsapoikueen. Siellä emo lepäili kivellä kaikessa rauhassa kolmen jälkeläisensä kanssa. Rauhassa sain kuvailla, eivät tuntuneet juurikaan häiriintyvän. Olipa ihastuttavia poikasia. niin suloisia karvapalleroita pehmeine höyhenpeitteineen💓. 

Faktaa


Tähän alkuun vähän faktatietoa, lähteenä Luontoportti. Sinisorsan pesä voi olla kaukanakin vesistöstä. Se munii huhtikuussa 5-12 munaa. Tämän emon muninta on hiukan epäonnistunut poikasmäärän jäädessä näin alhaiseksi. Poikaset oppivat lentämään 7-8 viikon ikäisenä. Poikaset ovat pesäpakoisia ja etsivät itse ravintonsa jo hyvin nuorina, mutta pysyvät poikueena naaraan seurassa. Käyttää ravintonaan kasvinosia ja selkärangattomia eläimiä. Aloittaa syysmuuton vasta loka-marraskuussa. On yleisin sorsalintumme.

Siuro, Naarlahti 22.6.2019. Sinisorsa uros. Oli ruokailemassa kahden naaraan kanssa aivan rannassa kaislikon reunassa.


Siuronkoskessa 3.7.2019

 

Emo ja kolmen kopla











7.7. Siuronkoski

Kyllä näitä on vaan mielenkiintoista seurata. Poikaset ovat jo kovasti kasvaneet, mutta missä ihmeessä yksi on??? Odottelin aikani ja tähyilin kauemmaksikin, mutta kolmas poikanen ei vaan ilmestynyt matkaan mukaan. Jotain ikävää on tapahtunut, voi surku! 



10.7. Siuronkoski


Kaksikko rohkeasti aivan kahdestaan liikenteessä. Saavat varmasti jo tässä vaiheessa syötyä omin nokkineen, emosta voi olla jo kauemmin erossa.


Tämä kivi näyttää sopivalta..

Ja hyppy.

Isokoskeloemo pyyhältää poikasineen ohi hurjaa vauhtia.


Olen nyt pariin otteeseen käynyt tähyilemässä näitä, mutta ei ole sattunut silmään koskessa. Eivät vielä ole varmaankaan lentotaitoisia, mutta reviiri vettä pitkin on varmasti suurentunut. Tosin parhaat ruokapaikat on varmastikin kosken alueella.

Seuraavaksi sitten lähdemme ihastelemaan toisen todella yleisen vesilinnun jälkeläisiä, nimittäin kolmannessa osassa vuorossa on lokki. Lokki jakaa mielipiteitä ja osaa raivostuttaa, mutta kyllä ne poikaset lokeillakin ovat aivan ihania!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kellarin täysi muodonmuutos

Kuva 1. Lähtötilannetta Moikka. Olen jonkun kerran jo viitannut talomme kellariremonttiin. Tila on nyt valmis ja nyt on aika syventyä remonttiin ja muutoksiin täysillä. Lähdemme etenemään todellakin aivan pohjalta ja suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Turvallista matkaa! Pientä alustusta Vuonna 2000 me muutimme tähän 1956 rakennettuun rintamamiestaloon. Paria vuotta myöhemmin teetimme suuren remontin, jonka yhteydessä oli tarkoitus remontoida myös kellarikerros. Remontin laajuus yllätti sillä kertaa ja kellariremontti jäi hamaan tulevaisuuteen. Siitä saakka kun muutimme tänne, Pasi on haaveillut saavansa oman soittokämpän kellariin. Saimme aikoinaan itse piikattua vanhan sementtilattian pois, mutta siihen se sitten jäikin. Raha ratkaisee. Lainatilanteen parantuessa meillä oli lopultakin mahdollisuus rahoittaa tämä remontti. Talo on salaojitettu ja patolevy kiertää muuria. Ei ulkopuolista eristystä. Suunnitelma Suunnitelmana on saada kellariin harrastetila, jossa o...

Syksyinen päiväreissu Kustaviin

  Sunnuntaina aamutuimaan lähdimme viemään Monaa päivähoitoon hoitolaan ja sitten nokka kohti Kustavia. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä Hangossa kuvausreissulla, mutta se reissu olisi vaatinut yöpymisen jossain siellä suunnilla ja sopivaa majoitusta ei löytynyt millään. Monakin olisi joutunut yöpymään hoitolassa, joten jätimme Hangon ympäristöineen suosiolla ensi kesään. Toiveissa olisi saada otettua hyviä lintukuvia ja ehkäpä joku uusi lajikin tulisi vastaan. Siuro-Yläne-Uusikaupunki-Kustavi-Vuosnainen-Kustavi-Mynämäki-Siuro Matkaan Syksyisen aamun usvaa vielä näkyvissä, vaikka aurinko oli jo aikaa noussut. Heinijärventieltä kuvattu. Hauska idea ja olipa kauniina säilynyt kukkapelto💓 Tie 249, pian Sastamalassa. Sastamalasta lähdemme ajamaan Pyhäjärven etelänpuoleista reittiä ja saavumme Yläneelle. Tieltä pilkottaa mielenkiintoisen näköinen kirkko, tutustummepa seuraavaksi siihen. Yläneen Pyhän Olavin kirkko Komea punainen puukirkko sieltä ruskan värjäämien puiden takaa pilkist...

Hattulan Pyhän Ristin kirkko

Yksi tämän kesän löydöistä. Löysin tämän kirkon netissä surffaillessani, jotain tietoa holvikaarista taisin onkia. Nuo upeat holvikaaret ja etenkin seinämaalaukset iskivät tajuntaani. Kun tajusin, että Kirkon sijainti on järkevän matkan päässä kotoa, päätin vierailla paikanpäällä. Keskiaikaiset kirkot kiinnostavat aina ja etenkin tällaiset aarteet. Sisäänkäynti hautausmaan puoleisesta portista. Tälle rautakehikolle en löytänyt merkitystä. Hieno. Kellotapuli. Yläosa on vuodelta 1813. Historia Hattulan Pyhän ristin kirkko on Hämeen vanhin kirkko. Nykyarvioiden mukaan tämä täysgotiikkaa edustava kirkko on rakennettu 1400-luvulla. Keskiajalla tunnettu pyhiinvaelluskohde. Asehuonetta lukuun ottamatta kirkko on rakennettu lähes kokonaan tiilestä, josta johtuen kirkon rakennusvaiheet on yhdistetty Hämeen linnan rakennusvaiheisiin. Molemmat sijaitsevat Hämeen Härkätien läheisyydessä. 1400-luvun loppupuoli ja 1500-luvun alku olivat Hämeen linnan loi...