Siirry pääsisältöön

Autolla Norjan vuonoille 31.7.-8.8.2019 Part 3 / Valldalen-Storfjorden-Vestnes-Molde-Atlantin valtaväylä-Eide-Stranda

Trollstigen-Jordbaestuva Feriehus-Lautta Vestnes-Molde-Atlantin väylä-Lautta Vestnes-Molde-Stranda

3. yö 2.-3.8. Jordbaestuve Feriehus, Valldal


Reissun kolmas yö vietettiin tosiaankin näissä maisemissa, maalaismaisemissa, upean vuoristonäköalan ympäröimänä.


Guesthouse-tuulinen majoitus. Majoituksen hintaan kuului aamiainen seisovasta pöydästä.



Meidän huoneemme sijaitsi yllä olevan rakennuksen viereisessä talossa. Tällainen upea näköala meidän huoneestamme.

Vielä oli hiukan valoista iltaa jäljellä, läksimme vähän tutkailemaan ympäristöä.








3.8. Aamu koittaa..


Heräämme aikaisin oikein maittavalle aamupalalle. Erityishuomiona järjettömän hyvä itsetehty mansikkahillo sekä tuoreet mansikat!

Pilvet ovat nyt todella matalalla. Onneksi tuli kuvailtua illasta, nyt ei huippuja ole todellakaan näkyvissä.



Reitti on selvillä, lähdemme jatkamaan matkaa tiellä FV650 kohti Vestnesin lauttaa. Matkaa lautalle hiukan noin 80 kilometriä.


Joki majoituspaikkamme lähistöllä Valldalissa.


Jälleen yksi hieno talo matkanvarrelta, autosta kuvattuna. Ihastuin, suorastaan rakastuin näihin norjalaisiin, vahnoihin taloihin. Tällaista vanhaa kattoa nähtiin paljon, kiveä? Ainakin osa katoista on varmasti kiveä, Valldalin majoituspaikkamme katto oli aivan varmasti kiveä. Eivät ole kattofirmat päässeet täällä vielä osingoille.

Jälleen yksi tunneli edessä.

Storfjorden




Stordalista alkaen tie kulkee aivan Storfjordenin rantaa pitkin. Pääsimme hyvin kuvaamaan näkymää levähdysalueelta, joka sijaitsee tien vasemmalla puolella hiukan ennen Liabygdaa. 

Aivan sanoinkuvaamattoman upea tunne ihastellessa näitä näkymiä. Onneksi pilvet eivät ole enää niin matalalla kuin aamulla herättyämme.












Oijoi, softikset välipalaksi.


Noniin, matkaan taas, kovin pitkälle emme ole vielä päässeet, sillä lautalle on vielä matkaa kuutisenkymmentä kilometriä.




Vestnes-Molde lautta


Lauttajonossa
Noniin, nyt on ensimmäisen lauttamatkamme aika. Olin ottanut jo etukäteen selvää, että matkat maksetaan vasta lautalla. Vuonoalueella näitä lyhyitä lauttamatkoja liikennöi pääsääntöisesti Fjord1-yhtiö. Fjord1:en nettisivuilta löytyy tarkat tiedot aikatauluista ja hinnoista. Tällä välillä ylitysaika on noin 35 minuuttia. Hinta meidän pikkuruiselle autolle matkustajineen oli 157 kruunua. Kätevimmin matkan saa maksettua kortilla. Maksun voi suorittaa heti lauttaan ajettua tai lauttamatkan aikana maksuja keräävälle työntekijälle.





Tältä lautalta saimme maksun yhteydessä tällaisen tarkistuskortin, joka sitten palautettiin lautalta poistuttaessa. 





Olemme Moldessa ja matka jatkuu, seuraavaksi kohti Atlantin väylää.



Atlantin väylä


Lähestyy..


Atlantinväylän tieosuus on noin 8 kilometriä pitkä. Se on luokiteltu yhdeksi Norjan kauneimmista reiteistä. Väylä sijoittuu Kristiansundin ja Molden kaupunkien välille. Reitillä on peräti seitsemän siltaa. Atlantin väylä on avattu vuonna 1989. Alueen saaret on yhdistetty matalin silloin kauniiksi maisemareitiksi. Kuuluisin ja korkein silta on nimeltään Storseisundet. 
Alunperin reittille oli suunniteltu rautatie (1900-luvun alkupuolella), mutta suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin. 1970-luvulla alettiin sitten tätä tietä siltoineen suunnitella. Rakennustyöt alkoivat 1983. Tie tuli maksamaan 122 miljoonaa norjan kruunua ja tullia tiestä kannettiin 15 vuoden ajan. Tie on suojeltu kulttuuriperintökohteeksi ja nimetty kansalliseksi turistireitiksi. Sitä on jopa sanottu maailman parhaaksi roadtripiksi.


Storeisundet



Tämä silta on jo maamerkki itsessään. Myrskyisällä säällä kannattaa ajaa varovasti, on tuo mutka sen verran kalteva.





 Atlantin väylän upeat kalliot 


Ai jestas että nämä kalliot ovat upeat! En osaa edes arvata, kuinka pitkän ajan kuluessa tällaiset pinnat ja värit näihin kallioihin ovat syntyneet. Kannattaa pysähtyä näitäkin ihastelemaan ja käydä kävelemässä näillä kallioilla.








Pilvet ovat edelleen aika matalalla.












Kääntöpaikalla, Averøy

Atlantin väylä Karvag-Vevang




Kohti Moldea taas..

Alunperin oli tarkoitus, että ajamme nyt tässä vaiheessa Geirangerille. Kello vaan oli jo niin paljon, että teimme päätöksen, että ajamme nyt Strandaan ja siitä sitten aamulla ajamme Hellesyltiin, josta pääsisimme upeaa risteilyreittiä pitkin Geirangerille. Tässä kohtaa aloin siis metättää Strandasta meille hotellia tms. yöksi. Ajamme hiukan erilaista reittiä, Eiden kautta Molden lautalle ja siitä edelleen kohti Liabygda-Strada-lauttaa.



Molde-Vestnes lautta

Jälleen lautalle menossa, edellinen läksi juuri




Jestas että tuo on hyvää!


Molde-Vestnes-lautalla


Sitten kohti Liabygdaa








Storfjordenin rantaa mentiin uudemman kerran. Pysähdyttiin vielä tutulle levähdyspaikalle kuvaamaan. Nyt sinitaivaan alla näkymät olivat vielä upeammat kuin aamulla. Huh huh




Lautta Liabygda-Stranda


Liabygda, lauttajono
Lautalla ollaan, lähtötunnelmissa. Mikä tämän parempaa, upea selkeä sää, auringonpaiste ja mitkä maisemat jälleen kerran!





Tämä oli lyhyt ylitys, noin 12 minuuttia, hinta about 100 kruunua.

Eli näin saavuimme Strandaan. Strandassa meitä odottaa aivan kaupungin keskustan liepeillä leirintäalueella mökki (ei halpa, mutta jossainhan täytyy nukkua, eikä se teltta ollut todellakaan vaihtoehto).

Näihin kuviin ja tunnelmiin, jatketaan matkaa pian, pysykää messissä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kellarin täysi muodonmuutos

Kuva 1. Lähtötilannetta Moikka. Olen jonkun kerran jo viitannut talomme kellariremonttiin. Tila on nyt valmis ja nyt on aika syventyä remonttiin ja muutoksiin täysillä. Lähdemme etenemään todellakin aivan pohjalta ja suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Turvallista matkaa! Pientä alustusta Vuonna 2000 me muutimme tähän 1956 rakennettuun rintamamiestaloon. Paria vuotta myöhemmin teetimme suuren remontin, jonka yhteydessä oli tarkoitus remontoida myös kellarikerros. Remontin laajuus yllätti sillä kertaa ja kellariremontti jäi hamaan tulevaisuuteen. Siitä saakka kun muutimme tänne, Pasi on haaveillut saavansa oman soittokämpän kellariin. Saimme aikoinaan itse piikattua vanhan sementtilattian pois, mutta siihen se sitten jäikin. Raha ratkaisee. Lainatilanteen parantuessa meillä oli lopultakin mahdollisuus rahoittaa tämä remontti. Talo on salaojitettu ja patolevy kiertää muuria. Ei ulkopuolista eristystä. Suunnitelma Suunnitelmana on saada kellariin harrastetila, jossa o

Syksyinen päiväreissu Kustaviin

  Sunnuntaina aamutuimaan lähdimme viemään Monaa päivähoitoon hoitolaan ja sitten nokka kohti Kustavia. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä Hangossa kuvausreissulla, mutta se reissu olisi vaatinut yöpymisen jossain siellä suunnilla ja sopivaa majoitusta ei löytynyt millään. Monakin olisi joutunut yöpymään hoitolassa, joten jätimme Hangon ympäristöineen suosiolla ensi kesään. Toiveissa olisi saada otettua hyviä lintukuvia ja ehkäpä joku uusi lajikin tulisi vastaan. Siuro-Yläne-Uusikaupunki-Kustavi-Vuosnainen-Kustavi-Mynämäki-Siuro Matkaan Syksyisen aamun usvaa vielä näkyvissä, vaikka aurinko oli jo aikaa noussut. Heinijärventieltä kuvattu. Hauska idea ja olipa kauniina säilynyt kukkapelto💓 Tie 249, pian Sastamalassa. Sastamalasta lähdemme ajamaan Pyhäjärven etelänpuoleista reittiä ja saavumme Yläneelle. Tieltä pilkottaa mielenkiintoisen näköinen kirkko, tutustummepa seuraavaksi siihen. Yläneen Pyhän Olavin kirkko Komea punainen puukirkko sieltä ruskan värjäämien puiden takaa pilkistää.

Nizza 22.-27.9 / Place Massena, Avenue Jean Medecin, Satama

Place Massena ja aukiolta lähtevä Avenue Jean Medecin Place Massena Place Massena on Nizzan pääaukio ja keskuspaikka, jonne monet kaupungin tärkeimmistä kaduista johtavat.  1800-luvulla perustettua aukiota reunustavat italialaistyyliset, punamullan väriset rakennuk set ja palmupuut. Aukio koki muutama vuosi sitten muodonmuutoksen ja siitä tuli jalankulkijoille ystävällisempi paikka. Nykyisin siellä on kahviloita ja kauppoja, suihkulähteitä, patsaita ja penkkejä. Etelässä Place Massena päättyy tähän suihkulähteeseen, jonka keskellä seisoo seitsemän metriä korkea Apollo-patsas.         La Fontaine du Soleil. Kun ensimmäisenä iltana tupsahdimme tutkaillessamme kaupunkia tälle aukiolle, näky oli unohtumaton. Iso luokseen kutsuva aukio, jonka hallitsevin elementti pimeän aikaan ovat valopatsaat. Patsaat ovat espanjalaisen taiteilijan Jaume Plensan luoma taideteos. Kaikkien seitsemän patsaan värit muuntuvat sulavasti vihreästä punaiseen, oranssiin...Teoksen nimi on "Con