Siirry pääsisältöön

Talvinen luontoretki Poriin, Kallo-Reposaari-Yyterin lietteet

 

Reposaari Takaranta 14.2.2021

On ystävänpäivä ja päätämme lähteä käymään Porissa. Mona on tietenkin myös mukana. Olin nähnyt sosiaalisessa mediassa hienoja kuvia Reposaaren hienosta luonnon jäätaiteesta ja toki lintujen kuvaus oli myös mielessä, ehkäpä viiksitimali tai jotain... 

Yyterin koiraranta

Ensimmäisenä suuntasimme koirarantaan että Mona pääsi jaloittelemaan. Hiljaista oli vielä näin aamutuimaan. Pientä sykkeen nostetta aiheutti mahdollinen hyljehavainto rantavedessä. No, muutaman ruudun paukutin kameraan, kunnes totesimme että siinäpä oli sittenkin aivan hylkeen näköinen kivi, että näin :D... 


Hienot nuo pilvet tuolla horisontissa.

Matka jatkuu Kalloon

Tuttu Kallon majakkamaisema



Suuri isokoskeloparvi saapui Kallon edustalle kun tulimme paikalle. 

Kallossa kävi aikamoinen tuuli. Vähän aikaa kuvailin ja seurailin lintuja. Isokoskeloparven lisäksi luulin nähneeni korpin, joka osoittautui sitten varikseksi. Uutena lajina sain merilokin sekä harmaalokin. Kuvat niistä niin suttuisia, etteivät ole julkaisukelpoisia.

Varis saa kalasaalista ja tässä ilmeisesti toinen on havittelemassa samaa sinttiä.

Näin pikavisiitti Kalloon ja seuraavaksi Reposaareen.

Reposaaren Takaranta

Reposaaressa oli aallonmurtajalla ystävänpäivätapahtuma käynnissä ja väkeä oli paikalla enemmän kuin yleensä, mutta onneksi siellä pääsi kuitenkin nauttimaan luonnosta ihan omassa rauhassa. Reposaaren Takarannan alue on todella kaunis kesäisin ja näyttääpä olevan myös näin talvisin. Jäänmuodostelmat ovat todella hienoja ja lumipeitteen ansiosta kivikossa pääsee vaivatta kävelemään. Polkuja on painautunut alueelle runsaasti. 














Monakin pääsi vielä jaloittelemaan ja pisti menemään kuin nuoremmat konsanaan.



Näissä maisemissa nautimme vähän evästä ennen siirtymistä seuraavaavaan kohteeseen.

Yyterin lietteet


Kerran aiemmin on tullut käytyä lietteillä, vuosia, vuosia sitten, mutta selän kunnon heikennyttyä olen joutunut pudottamaan nämä paikat pois, missä joutuu kävelemään paljon. Olen jo vähän suunnitellut lintujen kevätmuuton seurantaa ja tutustuin jo aiemmin Yyterin lietteisiin. Missään tapauksessa koko reittiä ei pysty kävelemään, mutta jos nyt kuitenkin jonkun osan.. Läksimme kävelemään ihan sillä ajatuksella että käännytään pois jos siltä tuntuu. Mona jäi nyt autoon odottelemaan. Juu ja auto on parkissa Langouran parkkialueella.

Siitä se sitten lähtee, reitti selvä!

Alkuun reitti näyttää metsäiseltä.

Hyvin on opastettu.

Ensimmäinen torni näkyy jo.


Näkymä Yyterin lietteet-tornista. Lintuopastetaulussa lajeina etelänsuosirri, valkoposkihanhi, ristisorsa,
 ruskosuohaukka. 

Matka jatkuu kohti seuraavaa tornia, joka onkin melko lähellä.



Lähestymme Sannannokan tornia, matkaa parkkipaikalta tänne on noin 1.3 km.


Komeat näkymät täältä. Lajitauluissa on esitelty lajit räyskä, valkoviklo, mustaviklo, merikotka, etelänsuosirri, valkoposkihanhi, ristisorsa ja punajalkaviklo. 



Seuraavaan kohteeseen olisi taas matkaa reilu kilometri, joten nyt  täytyy kääntyä takaisin. Seuraavalla kerralla täytynee varustautua jollain retki-istuimella, että pystyy välillä lepuuttamaan selkää. Tosiaankin matka jatkuisi Munakarin säikkään ja sieltä kohti Yyterin uimarantoja. Munakarin säikkään pitäisi päästä kesällä autollakin, talvikunnossapitoa tielle ei ollut. 

Matka takaisin kohti parkkipaikkaa.


Olipa mukava reissu! Läksimme lähes heti auringon noustua, joten pääsimme vielä kotiinkin valoisaan aikaan. Kannatta näillä tutuilla paikoilla näköjään talvellakin käydä. Vaikka se toivomani viiksitimali jäi näkemättä, oli paljon muuta mielenkiintoista koettavaa ja kuvattavaa.


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kellarin täysi muodonmuutos

Kuva 1. Lähtötilannetta Moikka. Olen jonkun kerran jo viitannut talomme kellariremonttiin. Tila on nyt valmis ja nyt on aika syventyä remonttiin ja muutoksiin täysillä. Lähdemme etenemään todellakin aivan pohjalta ja suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin. Turvallista matkaa! Pientä alustusta Vuonna 2000 me muutimme tähän 1956 rakennettuun rintamamiestaloon. Paria vuotta myöhemmin teetimme suuren remontin, jonka yhteydessä oli tarkoitus remontoida myös kellarikerros. Remontin laajuus yllätti sillä kertaa ja kellariremontti jäi hamaan tulevaisuuteen. Siitä saakka kun muutimme tänne, Pasi on haaveillut saavansa oman soittokämpän kellariin. Saimme aikoinaan itse piikattua vanhan sementtilattian pois, mutta siihen se sitten jäikin. Raha ratkaisee. Lainatilanteen parantuessa meillä oli lopultakin mahdollisuus rahoittaa tämä remontti. Talo on salaojitettu ja patolevy kiertää muuria. Ei ulkopuolista eristystä. Suunnitelma Suunnitelmana on saada kellariin harrastetila, jossa o

Syksyinen päiväreissu Kustaviin

  Sunnuntaina aamutuimaan lähdimme viemään Monaa päivähoitoon hoitolaan ja sitten nokka kohti Kustavia. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä Hangossa kuvausreissulla, mutta se reissu olisi vaatinut yöpymisen jossain siellä suunnilla ja sopivaa majoitusta ei löytynyt millään. Monakin olisi joutunut yöpymään hoitolassa, joten jätimme Hangon ympäristöineen suosiolla ensi kesään. Toiveissa olisi saada otettua hyviä lintukuvia ja ehkäpä joku uusi lajikin tulisi vastaan. Siuro-Yläne-Uusikaupunki-Kustavi-Vuosnainen-Kustavi-Mynämäki-Siuro Matkaan Syksyisen aamun usvaa vielä näkyvissä, vaikka aurinko oli jo aikaa noussut. Heinijärventieltä kuvattu. Hauska idea ja olipa kauniina säilynyt kukkapelto💓 Tie 249, pian Sastamalassa. Sastamalasta lähdemme ajamaan Pyhäjärven etelänpuoleista reittiä ja saavumme Yläneelle. Tieltä pilkottaa mielenkiintoisen näköinen kirkko, tutustummepa seuraavaksi siihen. Yläneen Pyhän Olavin kirkko Komea punainen puukirkko sieltä ruskan värjäämien puiden takaa pilkistää.

Nizza 22.-27.9 / Place Massena, Avenue Jean Medecin, Satama

Place Massena ja aukiolta lähtevä Avenue Jean Medecin Place Massena Place Massena on Nizzan pääaukio ja keskuspaikka, jonne monet kaupungin tärkeimmistä kaduista johtavat.  1800-luvulla perustettua aukiota reunustavat italialaistyyliset, punamullan väriset rakennuk set ja palmupuut. Aukio koki muutama vuosi sitten muodonmuutoksen ja siitä tuli jalankulkijoille ystävällisempi paikka. Nykyisin siellä on kahviloita ja kauppoja, suihkulähteitä, patsaita ja penkkejä. Etelässä Place Massena päättyy tähän suihkulähteeseen, jonka keskellä seisoo seitsemän metriä korkea Apollo-patsas.         La Fontaine du Soleil. Kun ensimmäisenä iltana tupsahdimme tutkaillessamme kaupunkia tälle aukiolle, näky oli unohtumaton. Iso luokseen kutsuva aukio, jonka hallitsevin elementti pimeän aikaan ovat valopatsaat. Patsaat ovat espanjalaisen taiteilijan Jaume Plensan luoma taideteos. Kaikkien seitsemän patsaan värit muuntuvat sulavasti vihreästä punaiseen, oranssiin...Teoksen nimi on "Con