Olisko se jo kesä? Periaatteessa joo, mut takki päällä tuolla saa edelleen mennä. No mutta eiköhän ne asteet ala pikkuhiljaa nousta, kun se lomakin lähestyy! Kroatian reissun suunnitelmat on nyt lyöty pääpiirteissään lukkoon. Löysin lopulta Dubrovnikistakin kivan huoneistohotellin, jonne ei ole käveltävänä liikaa portaita, on aivan keskustan kupeessa ja näköalat ovat hyvät. Tyytyväinen olen. Nyt sitten vaan odotellaan lähtöä. Kroatian Kunia vaihdettiin vähän, että päästään alkuun. Bosnia ja Hertsegovinan Markaa ei ollut saatavilla lainkaan. Euroja siis mukaan.
Tänään tuli päätökseen kahden kuukauden osasairaspäivärahajakso. Maanantaina palaan siis normaaliin työrumbaan normaaleilla tunneilla. Onneksi loma tulee näin pian, vähän vielä armonaikaa :) Selän tilanne alkaa näyttää hyvältä, isommat nostot joudun kyllä edelleen teettämään muilla. Mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa normalisoidu.
Hortoilu
Kun tällainen höyrypää ja aikas ympäristöystävällisesti ajatteleva ihminen olen, alkoi tuo hortoilukin kiinnostaa. Kyse on siis villivihanneksista, joita löytyy luonnonvaraisena. Minulla oli mahdollisuus päästä Maa-ja kotitalousnaisten järjestämälle kurssille. Kurssi pidettiin Sarkolassa, Päivölän seurantalolla. Kurssi oli ilmainen ja epäilimme kaverini kanssa, että kurssi tulisi todella täyteen, mutta ei. Olimme lähes ensimmäiset paikalla ja lopulta kurssille saapui kymmenkunta kylän naista meidän lisäksemme. Jos kurssi olisi pidetty jossain asutuskeskuksessa, tilanne olis ollu aivan toinen. Ensinnäkin kurssit saattavat maksaa aikalailla ja toisekseen hortoilusta on tullut hittijuttu. On herätty huomaamaan ne kaikki hyvät kivennäisaineet, vitamiinit ja kuidut joita rikkakasveina pitämissämme kasveissa on. Ja kaikkeahan saa jokamiesoikeuden nojalla maasta noukkia, kunhan vaan katsoo että paikka on sopiva (ei tien tai kompostin läheisyydestä) Kasvien tunnistaminen on tärkeää, ettei nyt vahingossakaan myrkyllistä lajiketta maista. Kurssilta ei toki lähdetty ilman materiaalia, Läpikäydyistä kasveista saatiin muistin tueksi oikein hyvää tietoa ja reseptejäkin.
Täältä löydät lisäinformaatiota, mikäli aihe kiinnostaa enemmän.
Niin, jotenkin tykästyin siihen Päivölän meininkiin. Kurssi pidettiin ns. tuvassa, jossa penkki kiersi pitkin seinää. Siellä penkillä sitten kuunneltiin kuuliaisena opetusta. Ennen kurssin alkua pöydille tuotiin kotoisasti pöytäliinat ja emäntä tarjosi kahvit ja pullat. Todella kotoista meininkiä, mahtavaa. Vaikka en kaupungissa asukkaan tunsin kyllä itseni todella kaupunkilaiseksi siinä ympäristössä. Mutta tykkäsin <3
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEr8hpUaUUojU5ZJbNS94xm4texqMNPenWl1CTv29jTZK2mZWiTCjlJQLojDGBRQZjdBdX3zimHZkRbLL3hGlVKW8bgjuth_36WQ3M3eY0l5xRelQdmSGjyFEaGX5clDashhX-GguzrW9x/s320/kevat+005.JPG) |
Tiesitkö, että myös vaahteran kukkia voi syödä. Voi laittaa kätevästi vaikkapa salaattiin. Maistuvat aikas hyvältä. Poimimiseen tarvitset maanomistajan luvan. Nyt alkaa kyllä kausi olla jo lopuillaan. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1V4U5FUtvsVmz5h0uLha4iFrMZ66spDpN9FghsAb9tq9GsKIt2zpIXpEBUWKRV6w1I8YkfvQvoxnknImSXYKkJiglTj8VmQB_ta_okulQJNs_9q3oZPPzTT7Vvcx4yyjAbLwqDtjnwTxv/s320/20150528_153654.jpg) |
Poimin oreganoa ja vuohenputkea kukkakaalisosekeittoon. Vuohenputkea käytin ihan ensimmäistä kertaa. Materiaalia pihassa kyllä riittää! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP1o23ldGeMP7alM6IBEdxbMULD0WFJKzxCIWtTkNNfebuoVnh5EN4uUj2R1mazmtMkSE_ewz7-68sp77aCZv6YZd9_KWEPn8Cfn1d7qoOq7uMrettWNhdiFm1wuWhn7J_81mQYdt4D41M/s320/20150528_161722.jpg) |
Oreganon varsia lukuunottamatta käytin kaikki osat. Pyöräytin pannulla tilkassa oliiviöljyä ennen keittoon yhdistämistä |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgA1sfbrptgxGpgnxco4JxC3dcFs76kcY9Il32d88raZC6MuIyGhhLhCMWGyDVy3QfI_ifHqI0J0YwKzTgoL93xv4D4edZh8B3NLuFSCrBR4YnBH9sipfY9rPcmUvL7Axz5KuBznexjpy5n/s320/20150528_164936.jpg) |
Valmis keitto |
Se tälläkertaa hortoilusta, seuraavaksi olis listalla vuohenputki-tomaatti-feta-piiras. Ja vaikka olen sipsilakossa, nokkossipsejä täytyy kyllä lähiaikoina kokeilla, nam!
Puutarha alkaa pikkuhiljaa värjäytyä valkoiseksi. Nyt kukkivat päärynä, luumu ja kirsikka, omenan vuoro on ihan kohta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiT6K_QGxWDCNdv9J3m0qSS2dABM0q7XZg8JvicDHOiJPHp5gSSiAA4JH6eDwdNseVj_Ky0efA6A9RaEbbVrH7xWKkm0jidtUnnIslsoLr38mS9I2ZH-z0fAc24QGjHhSMJbRUxMGcYXDp/s320/20150528_152312.jpg) |
Päärynä |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7UgPckNVXxzzy6Mu9j3m74v82IgtJlnEUxJu1N2HpczQE_1NDBKpPauJHl8vOWIL2OW87o90c7Wpj0PAW7SywnqA6jbWpXICB5fM5tNPT-pc4wsFnHhkwrLZcxfb3mo-ZIQ5SLQnpmoA6/s320/20150528_173403.jpg) |
Omena |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp4WSzsT_01P4fc9GHYNXfemyuFX85w96Hic0SH3tgzm-nPZLpSiyg4lbBjTPbr9tusbSLI1uTOkgnbhygNvFkU4UwJCjayzfPnIJ7KUqD_gdOfKJMCd07FDfUp-XaTdT9XW0-5opbhyphenhyphenhy/s320/kevat+015.JPG) |
Mansikkakoiso kukkii |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzZHKNDkm93IBEAV6JeyiOzKfi5FmBdDib500k9U6UZQlZfGLIcmZCz659FTiDS_arq3K5x_pMARkP84bYH-WcgSa8dMguvn1-IkKDeTnpcAQvoFxus-H1Vfnl4fPgn3_5J1p4qoUjV468/s320/kevat+016.JPG) |
Tomaatti |
Sellaista tällä kertaa. Loppukevennyksenä Monan tyylinäyte kuinka sitä oikein otetaan kesä vastaan!
Kommentit
Lähetä kommentti