Seitan
Kasvissyöjänä kaipasin jotain uutta proteiinin lähteeksi tofun, soijan ja rahkan rinnalle. Seitanista olen kyllä kuullut, koskaan en ole tullut kokeilleeksi sen valmistusta. Viime viikolla päätin rohkaista mieleni ja tarttua haasteeseen. Kävin hakemassa Punnitsen ja Säästä-liikkeestä gluteenijauhoa ja gramjauhoja (kikherneistä). Edellä mainitut jauhot ovat seitanin pääraaka-aineita. Valmistin taikinan ja keitin taikinakiekkoja vedessä 30 minuuttia. Marinointimahdollisuutta minulla ei heti ollut, joten marinoin päivää myöhemmin. Suosittelen marinoimaan välittömästi, että täysin mauton seitan imisi itseensä makuja. Seitan on erittäin proteiinipitoista, gluteenijauhoissa on peräti 80% proteiinia, gramjouhoissa 22,4%. Hyvä tuote ja koostumukseltaan napakka.
Mantelimaito
Toinen ruokakokeiluni oli mantelimaito. Mantelimaito on erittäin ravinnerikasta ja mantelissa on proteiinia 24,1%. Tein tätä jouomaa sellaisella reseptillä, että 2 dl manteleita liottetaan alkuun vedessä jonkinaikaa (ei pakko, mutta helpottaa jatkossa). Seuraavaksi mantelit laitetaan tehosekoittimeen ja perään 1L vettä. Sitten sekaisin vaan tehosekoittimessa ja tuloksena valkoista vaahtoavaa mantelimaitoa. Karkean aineksen siilasin nesteestä pois ja kuivasin uunissa mantelijauheeksi käytettäväksi rahkan ja hedelmien kanssa. Suosittelen lisäämään mantelimaidon joukkoon hiukan ruskeaa sokeria tai hunajaa. Ihan hyvää terveysjuomaa, suosittelen!
Kommentit
Lähetä kommentti